torsdag, augusti 18, 2005

Nya tider, nya seder

LSFF har sedan urminnes tider haft en webbsida (som en gång i tiden rent av serverades via gopher, om någon kommer ihåg det). Den har egentligen inte ändrat sig sedan dess, förutom att listan med Månblad långsamt blir längre.

På dagens bokmöte på Bishop's Arms diskuterade vi hur man skulle kunna göra LSFFs webbsidor lite mer dynamiska, och funderade på om en blogg skulle kunna vara en möjlighet. Här kan alla medlemmar skriva bokrecensioner, påminnelser om möten, kongressrapporter och så vidare, och vem som helst som är intresserad kan läsa det.

Om du vill kunna skriva här behövs två saker. Dels att du är medlem i LSFF, dels att du har ett konto hos Blogger. Det är gratis och lätt att skaffa, så det ska inte vara något hinder. När du uppfyller ovanstående krav är det bara att skicka den epostadress du har kopplat till ditt Blogger-konto till lsff@lysator.liu.se, så blir du tillagd bland de som kan skriva egna texter här.

6 kommentarer:

wiss sa...

jaha, nu har jag en blogg-identitet, och sen?

Kristina Knaving sa...

Jag måste nog hålla med Calle. Här har jag äntligen masat mig iväg och skaffat mig en Livejournal-identitet, och så måste jag skaffa en Bloggeridentitet också. Jag kommer att förväxla dem :/

Tommy Persson sa...

Testar hur saker ser ut...

A.R.Yngve sa...

Bra initiativ! Jag tror att ni kommer att få fler medlemmar nu när ni har en weblog -- så blogga på.

Grubbla nu inte så mycket på vad ni ska skriva i bloggen - bloggtext är inte huggen i sten. Det går alltid att ändra och lägga till senare.

Törs man säga "biawol" (Blogging Is A Way Of Life)...?
;-)

-A.R.Yngve
http://aryngve.blogspot.com

Anonym sa...

Sjysst initiativ!

Och när vi ändå är inne på Sercon-spåret kan jag upplysa herrskapet om att jag nyss (i söndags) läste ut Blind Lake av Robert Charles Wilson. Riktigt bra, och man känner igen en del av Wilsons favoritidéer från Darwinia, t.ex. att verkligheten kanske är komputationell i grund och botten. Dessutom något såpass ovanligt som faktiska, yrkesverksamma vetenskapsmän i de bärande rollerna med en hel del tänkande om hur vetenskap bör bedrivas och hur objektiv man ska förhålla sig till sitt forskningsobjekt.

Anonym sa...

Anonuymous = alltså jag, Magnus Olsson i Luxemburg. Ville bara påpeka det. --Magnus