torsdag, juli 05, 2007

Häpna över antalet Häpna! till salu

Jag blev nyss tipsad om en annons på Blocket där någon säljer novelltidskriften Häpna! som utgavs 1954-1966. Det är inte så revolutionerande i sig, för den är inte exceptionellt svår att få tag i (jag äger en komplett uppsättning av de 141 nummer som kom ut). Det som är exceptionellt är mängden och kvaliten: det här handlar om restlagret från utgivningen av tidskriften. Det sägs vara någonstans 5000-8000 exemplar, och de har legat i lådor sedan tryckningen och är rimligen i utmärkt skick. De säljs nu för 1:- styck, så den som vill bättra på sin samling har nu ett gyllene tillfälle.

Enligt förtydligande epost finns det ett hundratal exemplar av varje nummer, men de första årgångarna saknas.

Läs också min artikel om Häpna! och andra svenska sf-tidskrifter.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,

4 kommentarer:

Johan A sa...

>>den som vill bättra på sin samling har nu ett gyllene tillfälle<<

Nä, inte längre.

-Alvarfonden

Hans Persson sa...

För ni tänker bränna dem allihop för att inte dumpa marknadspriset på dem ni har, eller vad? ;-)

Johan A sa...

Risken finns nog att vi kommer att bränna en del av dem eftersom de som finns i flest ex helt enkelt bara är FÖR MÅNGA. Fast det har vi inte hunnit fundera på än. Först måste vi få dem hämtade, sedan får vi gå igenom dem, och därefter fundera på hur mycket som är rimligt att spara, och vad man gör med det man inte kan spara.

Hans Persson sa...

Jag ska se över min samling vid tillfälle och se om det är några nummer som är fula.

Om det blir allt för många över så kan man ju alltid dela ut dem till deltagare på kongresser ("Årets Swecon - nu med en slumpmässig årgång Häpna!").