fredag, juni 02, 2006

Försenade tidskrifter-veckan

Häromdagen kom ett nytt nummer av Minotauren, daterat mars 2006. Det innehåller ungefär den vanliga blandningen av noveller och artiklar, även om det ibland är nya förmågor bakom de stående spalterna (Annika Johanssons stående spalt är exempelvis ersatt av en av Martin Rundkvist). Novellerna den här gången är skrivna av Rudyard Kipling, H. P. Lovecraft, Magnus Tobiasson och George MacDonald. Det förra numret av Minotauren var ett trippelnummer och på grund av tjockleken var det limmat i ryggen. Även det här enkelnumret är dock limmat, så jag antar att det är det normala formatet numer.

Idag damp det ner ett nummer av Nova SF i brevlådan och det är en bastant klump, till och med ännu tjockare än den förra Minotauren. Det här Nova-numret är ett dubbelnummer (278 sidor) som slutför därmed årgång 2005. Som en lös lapp bifogas en utgivningsplan som upplyser om att Nova tilldelats utgivningsstöd och berättar att man har ambitionen att komma ikapp med utgivningen igen till slutet av 2006. Det här numret innehåller ovanligt mycket nordiskt material: Dénis Lindbohm (två noveller och en bibliografi), Bertil Mårtensson, Tor Åge Bringsværd, Sven Christer Swahn (två artiklar) samt en filmartikel av John-Henri Holmberg. Förutom dessa finns material av Ellen Klages, Geoffrey A. Landis, David D. Levine, Charles Cheffield och Connie Willis.

Nu fattas det bara att det kommer ett nummer av Månblad Alfa också...

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Åka sa...

Skulle det inte vara bra med en länk härifrån till LSFFs webbplats? Om man halkar in på bloggen kanske man blir nyfiken på föreningen.